In memoriam Nel Kroesen

29 november 2023 9:15

Vorige week woensdag is ons lid van verdienste Nel Kroesen overleden. In 2021 nam zij afscheid als omroepster bij wedstrijden van het eerste. Dit vrijwilligerswerk heeft ze heel lang met zeer veel succes gedaan. Kort daarna werd zij benoemd tot lid van verdienste van onze club. Daarvoor had ze haar sporen al meer dan verdiend. Hierbij noemen we haar voorzitterschap van de jubileum commissies voor het 75 jarige bestaan en het 100 jarige bestaan van onze club. In beide gevallen was dit een gestroomlijnd proces en werden de feestweken ter gelegenheid van deze jubilea een enorm succes. Ook voor onze veel geroemde tribune heeft ze veel betekend. In 2010 rijkte ze de eerste obligatie uit aan Piet Bijl. Inmiddels staat er al 10 jaar een tribune waar we heel trots op zijn. Nel was iemand op wie je altijd een beroep kon doen. Samen met haar man Jan, die ook veel voor de club heeft betekend en ons veel te vroeg is ontvallen, was ze veelvuldig bij ons op de club te vinden. Haar man overleed in de week van het 100 jarige bestaan zodat ze de festiviteiten niet kon meemaken.

Nel is uiteraard ook bekend als politicus en lange tijd was ze respectievelijk raadslid en wethouder namens het CDA in Zaanstad. De rollen hield ze altijd strikt gescheiden, maar ze was altijd bereid advies te geven aan het bestuur van onze vereniging hoe iets aan te pakken. Vorig jaar kreeg Nel een enorme tegenslag toen haar dochter Anita veel te jong overleed op 55 jarige leeftijd. Een aantal jaren daarvoor had ze haar vertrouwde huis verlaten voor een gelijkvloers appartement. Schoonzoon Piet Brandt zorgde voor de noodzakelijke verbouwing. Het was tegenover de plusmarkt, dus vanaf de huiskamer en het balkon kon ze de gang van zaken blijven volgen. Op haar kleinkinderen Robbin en Wim was ze enorm trots. Zeker toen beiden debuteerden in ons eerste elftal. Helaas liet de gezondheid haar steeds meer in de steek. Het was een strijd die niet viel te winnen.

Wij wensen alle familie, vrienden veel sterkte toe met dit enorme verlies.

Het bestuur van vv Assendelft

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!